Vijftig meest inspirerende tech-vrouwen tijdens TEDxAmsterdamWomen bekendgemaakt

29-11-2013 \\ Innofood nieuws

 
Amsterdam – TEDxAmsterdamWomen organiseert dit jaar een lunch voor de vijftig meest inspirerende vrouwen in de technologische industrie. Tijdens deze ‘Inspiring Fifty’-lunch wordt de lijst met vrouwen officieel bekendgemaakt.
 
Inspiring Fifty is een initiatief van Janneke Niessen en Joelle Frijters, oprichters van het toonaangevende Europese technologiebedrijf Improve Digital. Zij waren zich bewust van het feit dat er weinig vrouwelijke Nederlandse rolmodellen zijn in de wereld van de technologie.
 
Neelie Kroes, vicepresident van de Europese Commissie (verantwoordelijk voor de Digitale Agenda): “Er zijn vele fantastische vrouwen in Europa die anderen kunnen inspireren om het hoogste te bereiken in hun professionele levens. De sector waar ik dagelijks mee te maken heb, informatie- en communicatietechnologie, heeft dringend behoefte aan vrouwelijk talent. Als meer vrouwen hier gebruik van zouden maken, is dat goed voor zowel henzelf, hun bedrijven en de economie.”
 
Maar ook binnen Nederland zijn talloze rolmodellen waaraan vrouwen zich kunnen spiegelen. Samen met TEDxAmsterdamWomen vraagt Inspiring Fifty aandacht voor dit sterke collectief van succesvolle Nederlandse vrouwen binnen de technologie en de zakenwereld.
 
TEDxAmsterdamWomen biedt deze succesvolle vrouwen graag de gelegenheid met elkaar in contact te komen. Marian Spier, vicepresident van TEDxAmsterdamWomen: “TED staat voor ideas worth spreading. Met deze lunch wil TEDxAmsterdamWomen inspirerende vrouwen uit de technologische industrie een platform geven om hun ideeën te kunnen delen.”
 
Tijdens de lunch zullen onder anderen Olympisch hockeykampioen Kim Lammers en Linda Corugedo van de Europese Unie spreken.
 
De Inspiring Fifty-lijst wordt op vrijdag 6 december tijdens TEDxAmsterdamWomen bekend gemaakt.