Vijf aanbevelingen ter beperking van supply chain risico’s

16-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

De risico’s van supply chains omvatten meer dan alleen de financiën; compliance-risico’s, ethische verantwoordelijkheden, politieke en culturele kwesties en natuurrampen. Andre Janssen zoemt nader in op de vijf grootste risico’s volgens het World Economic Forum.

 

Onze transportsector is als geen ander afhankelijk van het reilen en zeilen van de wereldeconomie. Nederland weet goed internationale kansen te benutten. Maar, internationaal zakendoen is niet geheel zonder risico. In een rapport van het World Economic Forum wordt uiteengezet wat de vijf grootste risico’s zijn in zowel de eigen keten als extern. Bij die vijf risico’s horen een aantal aanbevelingen. In dit artikel een overzicht van die aanbevelingen en wat u daarmee kunt doen.

Nederland internationaal gezien erg aantrekkelijk

Internationaal gezien staat Nederland op nummer 5 van meest aantrekkelijke regio’s om een bedrijf te voeren. Daarmee scoren we bijzonder goed en doen mee met de wereldtop. Maar, juist landen die nu goed presteren lopen relatief gezien veel risico, blijkt uit het rapport.

 

Lees hier het volledige artikel in Logistiek