VGI seminar over energiebesparing wegens succes op herhaling

10-01-2013 \\ Innofood nieuws
 
 

Innoforte heeft in november een seminar georganiseerd voor de voeding- en genotsmiddelen industrie met als thema: ‘Duurzaam hergebruik van industriële restwarmte en biomassa reststromen’.

Het programma was divers met presentaties over:
de hybride hoge temperatuur warmtepomp, waarmee warmte van een lage temperatuur naar circa 110 °C gebracht kan worden
de SOTAC, waarmee koude via geluidsgolven uit restwarmte of zonnewarmte is op te wekken
de inzet van biomassa reststromen voor eigen energieopwekking
de vele mogelijkheden van intern (of extern) hergebruik van industriële restwarmte
SL-aid: een op pinch-technologie gebaseerd hulpmiddel van Innoforte om nuttige toepassing van warmte reststromen in de productieprocessen in kaart te brengen en te analyseren volgens de trias thermodynamica

Naast de presentaties bood het programma ook ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen. Het geheel werd zeer positief ontvangen. Na afloop van de presentaties werd door vele genodigden gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met de sprekers in discussie te gaan onder het genot van een hapje en drankje. We kijken terug op een zeer geslaagde middag!

 

Enkele reacties van deelnemers:

“Een zeer leerzame bijeenkomst. De samenstelling van het programma was prima. Het zet je aan het denken in mogelijkheden voor je eigen organisatie.”

“Een zeer prettige bijeenkomst. Erg leerzaam, een echte eye-opener. Ik ga de opgedane kennis komend jaar zeker gebruiken! Fijn dat veel mensen van Innoforte aanwezig waren voor discussie en advies.”

“De onderwerpen waren mij reeds bekend. Toch is het prettig om je kennis weer even op te frissen. De discussies onderling waren ook interessant.”

“Een heel nuttige bijeenkomst. Informatie waar je wat mee kunt en dat is fijn. Interessante onderwerpen met een praktische insteek.”

 

Op herhaling
Aangewakkerd door het enthousiasme van de genodigden is besloten dit VGI seminar te herhalen op donderdagmiddag 31 januari 2013.

Mocht u ook interesse hebben om deel te nemen aan deze seminar dan kunt u contact opnemen met Marion Schouten.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.