Verzoek aan Nederland om melkpoederfabrieken in China te bouwen

10-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

Tijdens een overleg tussen minister Ploumen van Buitenlandse Handel en de Chinese minister Zhi Shuping van Import en Export zijn de tekorten aan melkpoeder in Nederland ter sprake gekomen. Chinezen hebben grote behoefte aan melkpoeder en de Zhi Shuping verzocht Nederland te investeren in melkpoederfabrieken in China. Tot die tijd blijft de dialoog tussen Nederland en China over dit onderwerp bestaan, aldus Ploumen.

Minister Ploumen brengt van 5 tot en met 10 mei een bezoek aan Hongkong, Shanghai, Peking en Chengdu. De vijftig meereizende bedrijven zijn voornamelijk actief op het gebied van duurzame energie en milieu, agrofood en landbouw, water en scheepsbouw. Zij krijgen in China de kans om potentiële zakenpartners te ontmoeten. Er zullen tijdens de handelsmissie diverse Memoranda of Understanding en overeenkomsten worden ondertekend.

Tijdens de gesprekken met de autoriteiten zal minister Ploumen eveneens onderwerpen aansnijden ter verbetering van de handels- en investeringsklimaat en markttoegang tussen Nederland en China. Tevens zal zij gesprekken voeren met relevante Chinese ministers, organisaties en individuen die zich onder meer bezighouden met milieuvraagstukken, transparantie en het verbeteren van arbeidsomstandigheden. Tijdens een van de gesprekken is het tekort aan Nederlandse melkpoeder ter sprake gekomen.

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken