Verslag themabijeenkomst Duitsland: succesvol zakendoen in de foodbranche

01-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

 
Op 25 april waren wij te gast bij Johma in Losser waar in samenwerking met Syntens, de Kamer van Koophandel en de Industrie- und Handelskammer Nord Westfalen de bijeenkomst gehouden werd over hoe succesvol zaken te doen in Duitsland in de foodbranche.
 
Allereerst heeft Enrico Kretschmar van Gateway to Germany de ruim 60 aanwezigen een aantal inzichten gegeven over hoe succesvol zaken te doen in Duitsland. Belangrijk is een goed inzicht te hebben in het commerciële proces in Duitsland, kwaliteit te leveren en betrouwbaar te zijn en vooral een lange adem te hebben.
 
Willem van der Lof, gastheer en exportmanager bij Johma Salades presenteerde de wijze waarop Johma de export naar Duistland heeft aangepakt. De ervaringen van Johma Salades kwamen op veel vlakken overeen met de adviezen van Gateway to Germany.
 
 
 
 
Prof. Dipl.-Ing W. Bode van de Hochschule Osnabrück liet ons vervolgens de mogelijkheden zien van RFID-chips op levensmiddelen. Tracking, Tracing en zelfs betalingen kunnen hiermee sterk worden geautomatiseerd.
 
Na de rondleiding door het bedrijf is er op een energieke wijze genetwerkt middels het Beehive-spel. Hierin zijn vele nieuwe zakelijke contacten gelegd die tot nieuw zakelijk succes kunnen leiden.
 
 
André Adolfs