Vers, rechtstreeks van producent naar consument

11-07-2016 \\ Innofood nieuws

Nieuwe logistieke concepten

Hoe krijgen regionale producenten uit het oosten vlees, groente of kaas op tafel bij smulpapen in de Randstad? Ja, het kan via de traditionele kanalen, maar die zijn niet altijd nodig. Het lijkt steeds gemakkelijker dankzij online webshops en digitale bestelsystemen. Daarachter gaat echter een complexe wereld schuil van e-fulfillment en doordachte logistiek.

In de online foodmarkt zetten grote retailers als Albert Heijn en Jumbo de toon. Hier lijkt voor regionale producenten nauwelijks tegenop te boksen. Toch gebeurt dat meer en meer. Food&Nutrition belicht twee bijzondere, pas gelanceerde initiatieven: Kook jij of ik? van Food Connect uit Almelo en Uniqlekker.nl van Müller Fresh Foog Logistics uit Holten.

Anno Müller en zijn tweelingbroer Jan-Peter, algemeen directeur van Müller Fresh Food Logistics in Holten, zijn de geestelijke vaders van Uniqlekker.nl. ‘Uniqlekker betekent voor ons een heel nieuwe activiteit: consumentendistributie, warehousing en de daarbij behorende e-fulfillment, zegt Jan-Peter Müller. ‘Dat is uniek in de markt. Veel partijen hebben erover nagedacht, maar een echt distributienetwerk voor koelverse en diepvrieslevensmiddelen, rechtstreeks van de producent naar de consument, is er nog nergens in Europa.’

Lees  hier het volledige artikel dat verscheen in Food & Nutrition jaargang 8, nummer 2 2016