Verpakkingsmateriaal FrieslandCampina afkomstig uit duurzaam beheerd bos

07-05-2014 \\ Over onze leden

FrieslandCampina gebruikt voortaan wereldwijd voor de verpakking van haar producten zo veel mogelijk materiaal dat gemaakt is van papier- en hout dat aantoonbaar afkomstig is uit duurzaam beheerd bos. Daarmee draagt de onderneming bij aan het wereldwijd bevorderen van duurzaam bosbeheer en het behoud ervan voor volgende generaties. Royal FrieslandCampina en PEFC Nederland hebben hiervoor op 11 april 2014 “de beleidsverklaring duurzaam bosbeheer” van PEFC getekend. PEFC is een internationaal onafhankelijk erkend keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer.

De keuze is een volgende stap in het beleid van FrieslandCampina voor duurzame inkoop van alle (landbouw)grondstoffen. Op de verpakkingsmaterialen van FrieslandCampina staat voortaan een van de twee internationale duurzaamheidskeurmerken: het FSC- of het PEFC-keurmerk. Met deze keurmerken laat FrieslandCampina zien dat de grondstoffen voor de verpakkingen aantoonbaar afkomstig zijn uit duurzaam beheerd bos. Het behoud van de bossen staat wereldwijd onder druk terwijl bossen van onschatbare waarde zijn voor mensen, dieren en planten: 80 procent van alle dier- en plantensoorten is afhankelijk van bos.

FrieslandCampina mag sinds 2011 het FSC-keurmerk gebruiken. Dit keurmerk staat sindsdien op alle primaire drankenverpakkingen op de West-Europese markt. Sinds 2013 koopt FrieslandCampina al alleen FSC- of PEFC-gecertificeerde kartonnen omverpakkingen voor de West-Europese markt. Dit beleid zal nu wereldwijd worden doorgetrokken.

Strategie route2020
Deze duurzame aanpak past in de strategie van FrieslandCampina – route2020 – waarin het duurzaamheidsbeleid van de onderneming is vastgelegd. Eerder al koos de onderneming – als deelnemer aan de Round Table on Responsible Soy (RTRS) en de Round Table of Sustainable Palm Oil (RSPO) voor inkoop van duurzaam geproduceerde soja en palmolie.

Bron: FrieslandCampina