Vergro Fish neemt Neptunus over

29-10-2013 \\ Innofood nieuws

Vergro Fish heeft alle activiteiten van haringverwerker Neptunus overgenomen. Met de overname vergroot de Almelose haringverwerker zijn marktaandeel in export naar met name Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.
Nadat op 30 augustus jl. een overeenkomst werd getekend, waarbij het Katwijkse bedrijf Haasnoot-vis een meerderheid van aandelen in Vergro Fish verkreeg, heeft Vergro Fish vorige maand alle activiteiten van zijn Enschedese branchegenoot Neptunus overgenomen.
De oprichter van Vergro Fish (mede aandeelhouder) Hans ten Vergert en Martin Haasnoot zullen samen plaats nemen in de directie van deze nieuwe combinatie.

Maatjesharing

Vergro Fish is gestart in 2003 en gespecialiseerd in de verwerking van maatjesharingen in het vers-segment. Er word met name MAP verpakt voor het Nederlandse en Duitse retailkanaal. Er zijn ongeveer 20 mensen werkzaam. Neptunus heeft zich gespecialiseerd in de verwerking van maatjesharingen voor het diepvries-segment alsmede verse haringproducten. Hier zijn ongeveer 25 mensen werkzaam.

Haringproducten

Volgens directeur Martin Haasnoot (Haasnoot vis) zal de combinatie worden voortgezet en uitgebreid onder de bedrijfsnaam Vergro Fish BV. Het merk Neptunus zal behouden blijven en verder worden uitgebouwd. Directeur Hans ten Vergert (Vergro Fish) geeft aan dat de nieuwe combinatie zich vooral zal blijven richten op de afzet van haringproducten, vers en diepvries, aan de retail en het foodservice-segment.

  

Lees hier het volledige artikel in Vismagazine