VentureLab Twente genomineerd voor Europese Ondernemerschapsprijs

16-06-2013 \\ Innofood nieuws

 

The Enterprize en VentureLab Twente gaan hun succesvolle ondernemerschapsprojecten promoten in Europa voor de European Enterprise Promotion Awards.

Tijdens de Nederlandse finale van de European Enterprise Promotion Awards presenteerden 10 projecten voor ondernemerschapsonderwijs zich. De finale was op 6 juni. ‘We hebben deze 2 projecten genomineerd, omdat ze een grote kans maken om in Europa te winnen. Deze projecten zijn inspirerend en hebben economische impact. Ze zijn overdraagbaar binnen en buiten Europa’ meldt juryvoorzitter Rinke Zonneveld van het ministerie van Economische Zaken.

The Enterprize

Rookie Republic is een beweging van ondernemers die lokale wedstrijden organiseren. In die wedstrijd worden jonge, ambitieuze mensen aangemoedigd om hun dromen te realiseren. Ze krijgen ondersteuning via workshops, presentaties van bekende ondernemers en coaching van local heroes. Sinds de start in 2009 van The Enterprize Contest bereikte men duizenden jongeren. Ruim 1000 jongeren hebben deelgenomen (van universiteit, tot mbo tot werkend). Ongeveer 30% is een eigen toko begonnen.

VentureLab Twente

VentureLab Twente ondersteunde de bedrijfsontwikkeling van 235 beginnende en gevestigde hightech bedrijven in een éénjarige business development programma. Dit programma gebruikt de kennis en ervaring van NIKOS, het kenniscentrum van de Universiteit Twente. In VentureLab werken NIKOS, Saxion hogescholen en een groot netwerk van specialisten in hightech business samen. De naam wijzigt in Venturelab International bv.

Finale in Litouwen

Op 26 november is de finale in Litouwen. Dan wordt bekend of de Nederlandse projecten een prijs winnen. Er zijn 6 prijzen te winnen in verschillende categorieën.

Over de European Enterprise Promotion Awards

De Europese Commissie heeft in 2006 de European Enterprise Promotion Awards in het leven geroepen. Deze Awards identificeren en erkennen de meest succesvolle initiatieven die ondernemerschap stimuleren. Nationale, regionale of lokale overheden evenals publiek-private samenwerkingsverbanden uit heel Europa doen mee aan de verkiezing. Agentschap NL organiseerde de Nederlandse finale.

Meer informatie:

www.agentschapnl.nl/eepa

 

Bron: Agentschap NL