Vegetarische Gehacktbal wint Brons in strijd om beste gehaktbal van Nederland

14-10-2013 \\ Innofood nieuws

In de strijd om de Gouden Bal, georganiseerd door een smaakpanel van de Telegraaf, is de vegetarische Gehacktbal van Vegetarische Slager Chef Paul Bom op een gedeelde derde plaats geëindigd. In totaal streden er 42 deelnemers om de hoogste eer. Van de ballen die in de strijd geworpen werden waren er 41 gemaakt van vlees en slechts één van vegetarische ingrediënten.
 
Paul Bom: “Het is een absolute overwinning om in een strijd met 41 vleesballen, een gedeelde 3e plaats te halen met een vegetarische bal. Zeker wanneer je weet dat de jury gefocust was op een echte vleessmaak, bite en structuur. Dat ik ze aan het twijfelen heb kunnen brengen is voor mij een eer.”
 
De Vegetarische Slager heeft zich ten doel gesteld om producten met een echte vleesbeleving te produceren met als basis bonen, granen of  groenten. De vegetarische mc²Burger werd in Parijs, de culinaire hoofdstad van de wereld, omschreven als de eerste vegetarische hamburger die 100% smaakt als een beefburger en de onlangs gepresenteerde biefstuck en bacon op basis van 100% groente deden de culinaire pers versteld staan.
 
Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager:” We zijn inmiddels gewend aan het feit dat paarden vervangen zijn door tractoren en dat onder de motorkap van onze auto het equivalent van tientallen paardenkrachten te vinden is. Zo produceren wij nu heerlijke slagersproducten zonder dat er een dier aan te pas komt.