Van Oers introduceert Salade in nieuwe PET-verpakking met veiligheidssluiting

11-06-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
Voedselveiligheid en hersluitbaarheid van verpakkingen is een belangrijk issue. De moderne consument eist betrouwbare producten. In deze economische tijd is de consument extra alert op de kwaliteitsaspecten van producten en is er meer en meer sprake van bewustwording betreffende voeding. Dit geldt naast ingrediënten natuurlijk ook voor de verpakking. Van Oers heeft een geheel vernieuwde PET-verpakking ontwikkeld met een veiligheidssluiting en een kwaliteitsuitstraling.

In de verpakkingswereld is deze veiligheidssluiting uniek, zeker als een vorm van ‘tamper evidence’. De verpakking wordt direct na productie verzegeld zodat de consument de absolute zekerheid heeft dat de verpakking tijdens het de gehele logistieke keten niet geopend is.

 
Klemsysteem
In foodretail is productveiligheid bijzonder actueel geworden door onder andere product aansprakelijkheid. Er zijn meerdere voorbeelden van ‘tamper evidence’, de garantie dat het product nog niet eerder voor gebruik open is geweest. Neem het zegeltje dat de deksel verbindt met de pot pindakaas, of een aluminiumsluiting van de vruchtensappen of yoghurtdrinks. Nieuw is de innovatie die Van Oers samen met Unipak ontwikkelde: een veiligheidssluiting in de vorm van een nokje-mannetje-vrouwtje, een klemsysteem toegepast bij een PET-bak. Om aan de consument te tonen dat onze salades er vers en smakelijk uitzien is gekozen voor een volledig transparante verpakking, de productzichtbaarheid is hiermee optimaal. De nieuwe verpakkingen zijn vanaf nu verkrijgbaar in het koelverse schap bij de landelijke supermarkten.
 

Aanpassing productielijnen

“De uiteindelijke verpakking in de winkel ziet er fris, bijdetijds en verzorgd uit. Van Oers is dan ook heel trots op dit resultaat, maar achter de schermen is er heel intensief samengewerkt tussen verschillende afdelingen van Van Oers en Unipak om dit voor elkaar te krijgen.“: Aldus Adwin van Overdijk, Productiemanager bij Van Oers. Een nieuwe verpakking betekende ook dat de gehele productie lijn aangepast moest worden. Verschillende malen is het team samengekomen om alle aspecten door te lichten, vele instellingen zijn aangepast en uitgetest totdat uiteindelijk alle verpakkingen weer volautomatisch afgevuld konden worden en alle deksels perfect pasten op de bakken. Ook zijn er veel inspanningen gedaan om het product goed stapelbaar te maken, dit is van belang voor een mooie winkelpresentatie en een goede vulbaarheid van de schappen. Het resultaat mag er dan ook zijn, een puike prestatie! Gelukkig zijn ook de klanten erg enthousiast. Uit de verkopen in de winkels blijkt dat ook bij de consument dit nieuwe product niet onopgemerkt is gebleven.