Van droom naar vers geschilde ananas

16-07-2013 \\ Innofood nieuws

 

Zelf een ananas schillen valt niet mee. Daarom hebben BM Boxmeer en ingenieursbureau TCPM samen de Piñabar ontwikkeld. Deze machine wordt onder andere in supermarkten geplaatst; hij haalt de schil van de ananas af en snijdt hem in kleine partjes die je onderweg of thuis kunt nuttigen.

 

Mede ingegeven door het economisch tij heeft BM Boxmeer besloten zich onafhankelijker te maken van haar opdrachtgevers. Net als veel verspaners speelde Pierre van den Braak, directeur van BM Boxmeer met het idee om een eigen product te ontwikkelen. Sinds kort is zijn droom werkelijkheid. Want de eerste Piñabar is in juni in gebruik genomen door supermarkt Coop in Velp.
 

De klanten reageren enthousiast op de machine. Ze hoeven alleen maar een ananas in de machine te stoppen en op een knop te drukken. Binnen een halve minuut komt de ananas uit het apparaat, in een afsluitbaar emmertje, geschild en al. Verser dan vers en zonder overbodige suikers en/of stroop. Puur natuur, 100% gezond. Precies zoals fruit bedoeld is. Bijkomend voordeel: in enkele weken tijd zijn al bijna 1000 verse, geschilde ananassen verkocht. 

   

Lees hier het volledige artikel in Metaalnieuws