Van der Poel Desserts wordt onderdeel van de Roerink Food Family

09-12-2014 \\ Over onze leden

Van der Poel Desserts met haar productielocatie in Hengelo (Ov), is verkocht aan Roerink Food Family, waar ook de bedrijven Zuivelhoeve Vers, Zuivelhoeve Winkelbedrijven, Heksenkaas en Lingehof toe behoren.

Het bedrijf Van der Poel Desserts is opgericht door de (onlangs overleden) SVH-meesterijsbereider Peter van der Poel en is in 2013 verkocht aan de huidige directeur, Marc Dietz. De overname betreft het productiebedrijf en niet de ijssalons, die eigendom zijn van de zoon en dochter van Peter van der Poel.

Van der Poel Desserts maakt op professionele wijze ambachtelijk ijs en desserts op basis van verse melk. De bereiding van deze authentieke producten vindt haar oorsprong in 1925. De producten worden nog steeds volgens de originele recepturen van de familie Van der Poel bereid. Het bedrijf is zeer succesvol met haar prachtige producten en bijzondere proposities en is als gevolg daarvan in de afgelopen jaren hard gegroeid naar een jaaromzet van 20 miljoen euro. De producten worden voornamelijk onder eigen merk verkocht aan horeca en supermarkten in heel Europa, waaronder Lidl in 26 landen.

De directie van Van der Poel Desserts zal gevoerd blijven worden door Marc Dietz en het huidige management. Met deze overname krijgen de 100 medewerkers van Van der Poel een nieuwe werkgever.

Roerink Food Family vormt een familie van verschillende middelgrote foodbedrijven in Twente. De overname van Van der Poel Desserts, met haar bereiding van ambachtelijke ijs- en dessertproducten, vormt een logische aanvulling op de bestaande groep van de mooie, authentieke en professionele foodbedrijven.