Huuskes logo Huuskes

Vakgroep Operations bespreekt KIA-project Energie bij Huuskes

08-12-2014 \\ Over onze leden

Bijeenkomst Vakgroep Operations Innofood/KIA project Food Valley NL op 4 december bij Huuskes in Enschede

Op donderdag 4 december was de vakgroep Operations van Innofood op bezoek bij Huuskes in Enschede. Voor deze bijeenkomst waren ook de deelnemers aan het project Koploper in Ambitie van Food Valley NL uitgenodigd. Onderwerp van gesprek was de manier waarop bedrijfsdoelstellingen op het gebied van energie-efficiency op de werkvloer gerealiseerd worden. Huuskes is één van de deelnemers aan het programma Koploper in Ambitie en met dit onderwerp volop aan de slag. Hierdoor kon tijdens de bijeenkomst goed de brug tussen theorie en praktijk worden geslagen.

Gastheer Marcel Hofmeijer, manager Innovatie & Operatie, schetste in een boeiende presentatie de gang van zaken binnen het familiebedrijf Huuskes. Het bedrijf is in ruim vijftig jaar uitgegroeid tot een compleet verscentrum met dagelijkse leveringen in heel Nederland en Duitsland. Met 800 medewerkers is Huuskes één van de grotere spelers in het leveren van voedingsproducten en maaltijden aan zorginstellingen en horeca. Reductie van de kosten onder andere op het gebied van energie is één van de aandachtspunten. Tijdens de rondleiding konden de vakgroepdeelnemers de praktijkresultaten zien.

Onno Raspe van Induva schetste in zijn presentatie langs welke processtappen je energiegebruik kunt reduceren. Hij lardeerde zijn verhaal met concrete voorbeelden uit de”Huuskespraktijk” zoals aanpassingen bij kratreiniging, gebruik ijswater en ledverlichting. In een aantal gevallen ligt de terugverdientijd van de aanpassingen binnen het jaar.

Klik hier voor de presentatie op het intranet voor leden

De boeiende bijeenkomst werd – hoe kan het ook anders – afgesloten met een hapje en een drankje.