Zwanenberg logo Zwanenberg Food Group

Vakgroep Operations besprak vertaling bedrijfsdoelstellingen naar de werkvloer bij Zwanenberg

21-09-2015 \\ Over onze leden

Op dinsdag 8 september was de vakgroep Operations van Innofood op bezoek bij Zwanenberg in Almelo. Gastheer was ons vakgroeplid Rob Bensdorp. Met tien aanwezige leden van de vakgroep was de bijeenkomst goed bezocht. Als aftrap schetste Rob de ontstaansgeschiedenis van deze vestiging van Zwanenberg en de groei van het bedrijf in de afgelopen jaren. Zwanenberg Almelo heeft een zeer divers productenassortiment, variërend van conserven en vleeswaren tot snacks vers en halalsnacks. Deze producten hebben ieder ook een eigen productieproces waardoor binnen de fabriek het totale proces ingewikkeld is en op diverse punten productiestromen elkaar kruisten.

Het centrale thema van deze bijeenkomst was de vertaling van de bedrijfsdoelstellingen naar de werkvloer. Voor Zwanenberg betekent dit werken aan een nieuwe bedrijfscultuur die inspeelt op de snel veranderende (markt)omstandigheden. Kernwoorden zijn hierbij proactief, ondernemerschap, fair and square, loyaliteit en trots. Met het programma Rendement op Arbeid geeft Zwanenberg hieraan invulling. Tijdens de bespreking kwamen met name ook de rol van het management in een dergelijk veranderingsproces aan de orde en de keuze voor vast c.q. flex personeel.

Een rondleiding door het bedrijf maakte onderdeel uit van deze bijeenkomst. Voorzitter Ben Wevers sloot de bijeenkomst af met een dankwoord aan het gastbedrijf voor deze blik in de keuken. De boeiende  bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje.