Vakgroep Operations bij Van Lente over machineproductiviteit

03-10-2017 \\ Innofood nieuws, Over onze leden

Woensdag 20 September jl. waren we als Vakgroep Operations te gast bij Van Lente installatie techniek te Deventer. We waren met een gezellig koppel mensen, een mooie mix van productiebedrijven, support vanuit Innofood en adviseurs.

Nog een voorstellingsrondje, werden we welkom geheten door Van Lente. Er was een korte bedrijfspresentatie en al snel ging het de diepte in rondom machineproductiviteit, hoe je dit kan meten (OEE), via welke systemen (Scada, MES gekoppeld aan een ERP- pakket) en hoe makkelijk deze koppeling eigenlijk te realiseren valt. Na het delen van de kennis, ontstond een levendig gesprek over de toepassing in het bedrijf.

In de rondvraag kwam van iedereen terug dat dit goed aansluit bij de wensen van de vakgroep. Wel enige diepgang, goede aansluiting waar Operations tegen aanloopt en niet te lang (dit houdt de aandacht vast).

Een ander inhoudelijk onderwerp dat aan de orde kwam, werd ingebracht door Jans Hoekman (Oost NL) en had betrekking op het initiatief vanuit de Provincie Overijssel m.b.t. subsidies mogelijkheden voor energiebesparingen. Het idee dat Innofood en de provincie aan het uitwerken zijn is om subsidies in te zetten via de technische installateurs. Het waarom en de voor- en nadelen kwamen tijdens de bijeenkomst aan de orde.

We hebben daarnaast besproken wat er tijdens de laatste Innofood-bestuursvergadering behandeld is, inclusief aandacht voor de Innofood-ledendag en het thema voor het komende jaar “Food Waste”. Aansluitend kwam de jaarkalender van de vakgroep aan de orde.

De eerstvolgende bijeenkomst is woensdag 15 november, tussen 15:00-17:30u. Gastheer is dan Koen de Haan namens De Dessertmeesters te Oldenzaal. Het onderwerp wordt hiervoor nog bepaald. Daarna is de bijeenkomst bij Food Connect te Almelo, op woensdag 14 februari.

De kalender voor 2018 staat verder nog open,  hier zullen we de komende bijeenkomst aandacht aan geven.

Afsluitend was er nog een korte rondgang door het bedrijf van Van Lente.

Al met al een geslaagde bijeenkomst, een prima opkomst (meer mag altijd natuurlijk), en een mooie mix, tussen elkaar weer even zien (bij praten), inhoud, een rondleiding en vooral geen actielijsten (ook best lekker…).

Op naar 15 november. Interesse om mee te doen? Neem contact op via info@innofood.org

Remco Rijsenbrij.