Vakgroep Operations bij de Dessert Meesters over de dagelijkse focus van de operator

13-12-2017 \\ Innofood nieuws, Over onze leden

 

Op 15 november jl. is de Vakgroep Operations onder leiding van voorzitter Remco Rijsenbrij bijeen geweest bij de nieuwe vestiging van Dessert Meesters in Oldenzaal. Gastheer Koen de Haan vertelde welk huzarenstukje het bedrijf -dat net als Zuivelhoeve onderdeel is van de Roerink Food Family- heeft geleverd na de brand van vorig jaar.

Die productielocatie is eind 2015 opgestart, maar al na drie maanden door brandstichting in vlammen opgegaan. Toen is besloten om op een andere locatie – aan de Hanzepoort- te herbouwen. Deze was binnen acht weken operationeel. Volgens Koen scheelde het dat alle blauwdrukken van de vorige bouw nog aanwezig waren. Door dag en nacht door te werken konden in juni de eerste ijstaartjes weer van de band rollen.

De Dessert Meesters produceert veel private label en heeft sinds kort TV-kok Rudolf van Veen aan zich verbonden. Onder die vlag liggen dessert-ijsjes bij de meeste grote retailketens. Zowel single als familieverpakkingen.

Na een rustiger periode komt de vakgroep Operations weer aardig op gang met nieuwe aanwas. Met een man of tien is een discussie gevoerd onder de noemer: “De dagelijkse focus van de operator is de spiegel van het management.” De deelnemende bedrijven verschillen flink. Maar toch is er veel herkenning als ervaringen worden uitgewisseld en best practice wordt gedeeld.

Nadat de jaarplanning is gemaakt en een ijsje genuttigd wordt de ruim opgezette fabriek bekeken. Waarbij nogmaals blijkt hoeveel werk hier binnen acht weken is verzet.

Jans Hoekman