Vakgroep O&K bijeen bij Food Connect over de circulaire economie

12-12-2017 \\ Innofood nieuws, Over onze leden

Donderdag 2 november 2017 is er een bijeenkomst van de vakgroep O&K geweest. Het thema van deze middag was circulaire economie. Dit keer zijn we te gast bij Food Connect in Almelo. Onno Raspe van Indunova is onze inleider. Indunova is een adviesbureau dat zich richt op consulting en implementatie van innovatieve (duurzame) processen in de (voedingsmiddelen) industrie . Daarnaast is Onno (mede) eigenaar van Wentersch Bierbrouwerij.

Wie wil werken aan duurzaamheid en verduurzamen vindt in de circulaire economie een goede oplossing. In de circulaire economie wordt gewerkt volgens een systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. De basis voor de circulaire economie is kennis van alle processen. Deze processen zijn te definiëren vanuit de receptuur met de volgende tools: operations, equipment, materials, people en utilities.

Ook bij Wenteresch Bierbrouwerij wordt gewerkt vanuit de circulaire gedachte. Zo wordt er van de bierbostel een heerlijk desem brood gebakken en worden er van de moutzakken tassen gemaakt.

Na het vertrouwde “rondje langs de bedrijven” waarbij ideeën voorbij komen om (elkaars) reststromen te gebruiken en het nieuws vanuit het Innofood bestuur wordt deze middag afgesloten.

Wilt u ook deelnemen aan de Vakgroep O&K? Neem contact op met info@innofood.org