Vakgroep Commercie te gast bij Elite over big data en digital marketing

14-11-2017 \\ Innofood nieuws, Over onze leden

Op 24 oktober verzamelden bijna 20 leden van de vakgroep Commercie bij het snacks, salades en sauzenbedrijf Elite te Neede. Daar kregen we presentaties van geheel toevallig twee naamgenoten.

Onder de titel ‘De toekomstige succesformule van marketing: big data/digital marketing, creativiteit en neuromarketing’ bracht Edward Niemeijer een inspirerende voordracht over hoe big-data-inzichten over de voorspelbaarheid van consumentengedrag gecombineerd met wetenschappelijke kennis van het brein kan leiden tot het succesvol beïnvloeden van de hoofdzakelijk emotionele keuze om een product te kopen. Belangrijke analytische facetten van marketing zullen in toekomst overgenomen worden door wiskundige algoritmes. De marketeer van de toekomst is in de eerste plaats creatief.

Onze gastheer Harry Niemeijer bracht ons vervolgens een gepassioneerd verhaal gespekt met sappige anekdotes over de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van Elite tot het succesvolle bedrijf dat het vandaag is. Dit verhaal was niet alleen boeiend maar ook noodzakelijk om mee de sprong te maken naar het spin-off bedrijf De Digitale dat met digitale beeldschermtechnologie consumenten in snackbars weet te prikkelen tot menukeuzes die beter zijn afgestemd op de beschikbaarheid van snacks of verkoopdoelstellingen van de exploitant. Geheel trouw aan de passie van onze gastheer sloten we de avond af met een natje en een heerlijke selectie snacks.

 

Bart van Belleghem, voorzitter Vakgroep Commercie