VAKGROEP COMMERCIE BIJ DUPLACO

25 juli 2021

Nu het eindelijk weer mocht was er op dinsdag 6 juli 2021 een bijeenkomst van de vakgroep commercie. Deze keer waren we te gast bij Duplaco in Oldenzaal.

Na het “rondje van de zaak”  waarbij we elkaar even bijpraten over de laatste ontwikkelingen binnen de bedrijven, de uitdagingen waar we voor staan, de impact van Corona en andere wetenswaardigheden,  was het woord aan onze gastspreker Derk Remmelink.

Derk is partner en formule manager bij Category & Trade Company. Zijn belangrijkste credo is “Durf te kiezen”. In een rap tempo nam Derk de vakgroep mee in een wereld die volop  in beweging is.
Mede door Covid19 veranderen de waarden van de tijdsgeest: op gepaste afstand, het nieuwe thuis, vitaliteit & well-being, zekerheid,  duurzaamheid, de menselijke maat, ontstedelijking en de-globalisatie, digital & technology.

De impact hiervan is duidelijk zichtbaar in onze samenleving. We zien een nieuwe manier van werken, veranderende klantstromen, meer waardering voor huis en tuin, verplaatsing van horeca consumptie naar to go, sterrenchefs leveren aan huis, herwaardering van “vitale beroepen”, gezonde voeding en gezonde levensstijl en de groei van authentieke en bekende A-merken. Voorts is de winkel in de buurt weer belangrijker geworden en staat de lokale gemeenschap en buurt weer centraal.

Vervolgens werd de vakgroep door Marcel Oogink en Marieke Schmidt, met enthousiasme, rondgeleid door het productiebedrijf van Duplaco. Hier worden micro algen gekweekt. Deze micro algen zijn hoog in eiwit, voedingsvezels en antioxidanten. Ideaal om als gezond ingrediënt te gebruiken. Duplaco kan zelfs op wens de algen verrijken met bijvoorbeeld ijzer en vitamine B12.
Is de groene kleur niet wenselijk, dan heeft Duplaco ook een gele variant. De algen van Duplaco kunnen in diverse vormen worden geleverd : poeder, vloeibaar en tablet.
Duplaco levert hiermee een bijdrage aan gezonde(re) voeding voor mens en dier.

Tot slot was er voor de leden van de vakgroep de gelegenheid om, onder het genot van Borrel & Bites, nog wat bij te praten, te netwerken. Het was goed om elkaar – na lange tijd – weer te zien en te spreken.

Blijf op de hoogte

No item found
Bekijk alle nieuwsberichten