Vakbeurs FOODTECH; Processtechniek en voedselveiligheid van A tot Z

17-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

Beursbezoek is waardevolle tijdsinvestering in vakkennis
 
 
Juist in tijden waarin bedrijven efficiënter moeten gaan werken en er druk op kostenbesparing ligt is het belangrijk op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Op FOODTECH zijn veel nieuwe producten en diensten te zien die bedrijven kansen bieden om vooruit te komen, en het is dan ook best vreemd dat ‘geen tijd’ de grootste reden is waarom een bezoek aan een vakbeurs wordt overgeslagen. ‘Een gemiste kans’ volgens Corine Smit die verantwoordelijk is voor de marketing van FOODTECH. ‘want waar anders krijg je direct antwoord op je vragen en vind je zoveel waardevolle informatie?’
 
Top 10 meest innovatieve technologieën.
De beurs heeft een focus op techniek en voedselveiligheid en het aanbod varieert van energiezuinige koelsystemen tot transportbanden, maar ook losse componenten die het productieprocess kunnen verbeteren zijn ruimschoots te vinden. Op het Innovatieplein is de top 10 van meest innovatieve technologieën van de afgelopen jaren te zien waaronder droog- en conserveringstechnieken.
Daarnaast is voedselveiligheid in deze periode natuurlijk een item waar geen enkel voedselverwerkend of -producerend bedrijf omheen kan. Hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed waardoor er veel te leren en zien is over onder andere legionella preventie, meet- en regel instrumenten, hygiëne en analyses, maar ook software waarmee kwaliteitsprocessen in kaart worden gebracht. Last but not least zijn er ook op het gebied van verpakken en etiketteren een aantal interessante partijen die klaar staan uw vragen te beantwoorden.
 
VMT bijeenkomst –  FoodTech Park Brainport – Food Pilot
Bezoekers kunnen het beursbezoek ook combineren met het bijwonen van één van de VMT bijeenkomsten. Deze vinden in de ochtenden plaats waardoor men ’s middag de beurs kan bezoeken. Actuele thema’s, verwoord door professionals uit de industrie zelf,  komen aan bod. De eerste dag, op woensdag 15 mei, is vooral gericht op de technische kant van het produceren en heeft als titel ‘Vernieuwing in product en proces’. Het thema voor 16 mei is ‘Ontwikkelingen in kwaliteit en controle’ en is interessant voor iedereen die up-to-date wil zijn op het gebied van kwaliteit binnen de voedingsindustrie.
 
In de stand van FoodTech Park Brainport vertellen ze u graag hoe ook uw bedrijf kan profiteren van dit initiatief in Helmond dat als doel heeft de brug te zijn tussen bedrijfsleven en scholing. De eerste resultaten hiervan laten zien hoe deze samenwerking kan leiden tot succesvolle innovaties en beter opgeleide medewerkers.
 
Food Pilot door Flanders Food en IILVO is een pilot fabriek en biedt de mogelijkheid om nieuwe concepten te testen in de praktijk of nieuwe producten voor te bereiden alvorens ze op industriële schaal te produceren.
 
Dit en nog veel meer ziet en hoort men allemaal op FOODTECH.  Volgens Smits een bron van inspiratie waardoor men met een schat aan kennis weer huiswaarts keert. Toegangskaarten voor de beurs zijn te verkrijgen via de de website van FOODTECH.  Parkeren is ook gratis en de koffie staat in het gastvrije Autotron eveneens voor de bezoekers klaar.