Vakbeurs Bakkersvak ook volgend jaar op de kalender

29-03-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
 
De 2e editie van Bakkersvak is ingeslagen als een bom. Met 70% meer bezoekers ten opzichte van de vorige editie bevestigt de markt de behoefte aan een jaarlijks event. Op zondag 10 en maandag 11 maart jl. stond Autotron Rosmalen in het teken van inspiratie en innovatie voor de bakkerijsector. Op deze smakelijke editie hebben ruim 130 bedrijven zaken gedaan met zo’n 4200 proactieve ondernemers.
 
Ondanks het winterse weer met veel sneeuw vonden duizenden proactieve ondernemers de weg naar Rosmalen. Enkele cijfers op een rij:
       91% van de bezoekers vindt Autotron Rosmalen de juiste locatie en waardeert dit met goed tot zeer goed (rapportcijfer 8 of hoger).
       87% van de bezoekers vindt het concept van de beurs goed tot zeer goed.
       84% van de bezoekers vindt de kwaliteit van de exposanten goed tot zeer goed.
       83% van de bezoekers vindt de totale beleving goed tot zeer goed.
       15% van de bezoekers kwam uit de noordelijke provincies wat onderbouwt dat Bakkersvak landelijk op de kaart staat
       14% internationale bezoekers, Bakkersvak is goed vertegenwoordigd vanuit het buitenland.
 
Dat de branche snakt naar een laagdrempelig ontmoetingsplatform voor vraag en aanbod uit de sector is met de 2e editie van Bakkersvak bevestigd. Een perfecte ambiance aangevuld met gratis parkeren, entree en catering hebben gezorgd voor vele tevreden gezichten. Zondag was een gezinsdag voor de ambachtelijke bakker en stond in het teken van de verkiezing “Leukste bakker van Nederland”. Honderden ondernemers streden de afgelopen maanden om deze felbegeerde titel, die uiteindelijk door Brood- en Banketbakkerij De Diamanten Ring uit Delft is gewonnen. Vanwege het grote succes en enthousiasme in de markt zal er ook komend jaar weer worden gestreden om deze publieksprijs. Maandag lag de focus op de industriële bakker en trok zodoende een ander publiek. Het Nederlands Patisserie Team en BoulangerieTeam verrasten op beide dagen bezoekers met toegankelijke demonstraties en beantwoorden van vragen.
 
Editie 2014 & 2015
De vraag vanuit exposanten en bezoekers op de eerste beursdag om ook volgend jaar Bakkersvak te organiseren heeft ons doen besluiten om gehoor te geven aan deze vraag. In navolging op deze succesvolle editie laten exposanten van Bakkersvak er geen gras over groeien. De helft van de beursvloer is al weer gevuld, een bewijs dat de markt weer vertrouwen in de toekomst heeft. Op 23 & 24 maart 2014 staat Bakkersvak gepland in Autotron Rosmalen, de 2015 editie staat gepland op 8 & 9 maart.