UTZ Certified onderschrijft campagne Oxfam in strijd voor verduurzaming

28-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

De campagne ‘Behind the Brand’ die Oxfam deze week lanceerde, is een belangrijke stap in de strijd voor verduurzaming van de voedingsindustrie, waarvoor UTZ zich ook sterk maakt. De campagne toont aan dat er nog een lange weg te gaan is voordat een duurzame productieketen de norm is. Door te werken met een scorecard van 7 belangrijke vraagstukken op het gebied van sociale gelijkheid en klimaatbescherming, roept Oxfam voedselproducenten wereldwijd op om de transparantie omtrent de eigen stappen op het duurzaamheidsvlak te vergroten en hun duurzaamheidsstreven verder uit te bouwen.

Net als Oxfam moedigt UTZ Certified de voedingsindustrie aan om grootschalig over te schakelen op duurzame inkoop van grondstoffen. In de afgelopen 10 jaar heeft UTZ grote bereidheid aangetroffen bij merken als Mars en Nestlé om de inkoop van cacao te verduurzamen. Ook op het gebied van koffie en thee zijn belangrijke stappen gezet. Inmiddels is wereldwijd bijna de helft van alle duurzaam verhandelde koffie UTZ gecertificeerd.

De uitdaging voor de komende jaren zal zijn om, samen met andere certificeringsprogramma’s en ngo’s als Oxfam op grotere schaal de verbeteringen door te voeren die nodig zijn om welvaartsverschillen in de wereld te verminderen en de planeet te beschermen tegen verdere klimaatsverandering.

UTZ Certified is een van de grootste programma’s en keurmerken voor duurzame landbouw van koffie, cacao en thee. Doordat bedrijven overal ter wereld steeds grotere hoeveelheden koffie, cacao en thee met het UTZ Certified keurmerk inkopen, kan de organisatie steeds meer boeren, arbeiders en hun families ondersteunen bij het waarmaken van hun ambities. Duurzame landbouw draagt bovendien bij aan het waarborgen van de natuurlijke grondstoffen van de aarde, nu en in de toekomst.

Bron: UTZ Certified