Universiteit Maastricht investeert extra in onderzoeksproject Eat Well

13-06-2013 \\ Innofood nieuws

 

Het College van Bestuur en de decanen van de Universiteit Maastricht hebben besloten een extra financiële impuls te geven aan het interfacultaire en interdisciplinaire onderzoeksvoorstel Eat Well Combats Globesity (Eat Well). Het gaat om een extra bijdrage van 1 miljoen euro voor de komende drie jaar. Het onderzoeksproject Eat Well is tot stand gekomen onder leiding van prof. dr. Annemie Schols. Doel van dit project is obesitas bij volwassenen en kinderen te voorkomen.
 

Binnen het project Eat Well wordt gestreefd naar meer inzicht in gestoorde biologische en cognitieve processen die met voeding-gerelateerde gezondheidsproblemen samenhangen. Voorts gaat het om de ontwikkeling van nieuwe effectieve interventies die vooral op cognitief-psychologische processen ingrijpen. Biomedische en cognitief psychologische aspecten van eten, maar ook geïndividualiseerde gezondheids- en risico-assessments zullen worden behandeld, inclusief de ethische en juridische aspecten hieromtrent.

Eat Well maakt gebruik van de bijzondere onderzoeksinfrastructuur in Maastricht, zoals geavanceerde laboratoria van NUTRIM, FPN en Brains Unlimited. Gezien het open karakter van het project is er ruimte voor deelname van geïnteresseerde academische, zorg- of commerciële partijen. Valorisatie van de onderzoeksresultaten staat bij het team hoog in het vaandel.

Bron: Universiteit Maastricht