UMC Utrecht houdt groot onderzoek naar voedselverspilling

09-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

Het UMC Utrecht is bezig met het naar eigen zeggen grootste onderzoek naar voedselverspilling in de Nederlandse zorg. Studenten van de Universiteit Utrecht voeren medio mei een meting uit, waarna het ziekenhuis bepaalt of er een conceptverandering of procesoptimalisatie nodig is om de verspilling terug te dringen.

 

Met de inspanningen op het gebied van verspilling wil het UMC Utrecht onder meer voldoen aan de criteria van de overheid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en kostenreductie spelen eveneens een rol. “Maar dan moeten we wel weten hoeveel de verspilling bedraagt”, vertelt Leonie Braskamp, management consultant (cluster Voeding) bij het ziekenhuis.

 

Duurzaamheid

Een gesprek met Wageningen UR volgde, evenals met het ministerie van Economische Zaken. Braskamp: “Het ministerie vindt het een belangrijk onderzoek en subsidieert het.” Het initiatief is een onderdeel van een duurzaamheidscampagne waar het UMC Utrecht sinds twee jaar mee bezig is. “Als cluster Voeding hebben we dat overgenomen, op basis van de pijlers duurzame inkoop, afval & verspilling en voeding & gezondheid”, aldus Braskamp.

 

Lees hier het volledige artikel in Food Hospitality