Twentse bedrijven ontwikkelen samen nieuw product, de “HEKS’NKAAS®schnitzel”

05-03-2014 \\ Innofood nieuws

Holten – Twee bedrijven uit het oosten van het land, Enkco Foodgroup BV uit Holten en Heksenkaas BV uit Oldenzaal, hebben samen een nieuw product ontwikkeld: een schnitzel gevuld met HEKS’NKAAS®. Het nieuwe product is vanaf begin maart bij diverse supermarktketens in Nederland verkrijgbaar.

 
De ambachtelijke en koelverse “HEKS’NKAAS®schnitzel” is gemaakt van eersteklas varkensvlees, bereid met fijne specerijen en daarna gevuld met HEKS’NKAAS® Origineel. HEKS’NKAAS® Orgineel is een smeerdip met roomkaas en verse kruiden (peterselie,prei en knoflook). HEKS’NKAAS® won vorig jaar de publieksprijs voor beste nieuwe product van het toonaangevende vakblad Distrifood.
 
Nieuwe samenwerking
De samenwerking tussen Enkco Foodgroup BV en Heksenkaas BV is nieuw. Gert Jan Gombert van Enkco Foodgroup: ‘We hadden al langer het idee om ons assortiment schnitzelvarianten verder uit te breiden. Samen met Heksenkaas hebben we vervolgens deze gevulde schnitzel ontwikkeld, een malse schnitzel met een verrassende vulling en een frisgroene panade. 
Volgens Michel Wildenborg van Heksenkaas, zelfstandige dochter van de Roerink Food Family waartoe ook Zuivelhoeve behoort, volgen er in de toekomst wellicht meer producten met HEKS’NKAAS®. ‘Eerst gaan we kijken of dit nieuwe product, met twee samenwerkende Twentse bedrijven aan de basis, aanslaat in de markt. Daar hebben we alle vertrouwen in, dus we kijken al voorzichtig verder naar andere innovaties. De HEKS’NKAAS®schnitzel zou ook heel goed in de diepvries kunnen, bijvoorbeeld voor de horeca en ander grootverbruikers. Maar eerst kiek’n wat ‘t wordt!’