Twente maakt werk van innovatie

17-05-2018 \\ Innofood nieuws, Uit onze regio

Programma gericht op vergroten innovatiekracht Twentse bedrijven 

In de derde week van juni zet een reeks aan hoogwaardige events Twente als toptechnologische regio op de kaart. Om de bedrijven in deze regio aan te haken op de innovatiekansen die nieuwe technologieën, kennis en talent met zich meebrengen, organiseert Novel-T de Twentse Week van Innovatie. Samen met partners uit het netwerk is er een inspirerend en praktisch programma neergezet voor ondernemers die werk willen maken van innovatie.

Programma Twentse Week van Innovatie – Maak werk van Innovatie

Toonaangevende sprekers delen hun inzichten en succesverhalen tijdens verschillende masterclasses in bedrijfsinnovatie.
Kennissessies zoals de bijeenkomst met het thema cybersecurity bij Global Electronics in Haaksbergen en de inspiratiesessie bij Drukwerkdeal in Deventer.
Workshops op diverse thema’s als funding van innovatie, launching customership en lopende initiatieven als bionica en Ammon.
Verdiepingssessies op de kansen van nieuwe technologieën als Blockchain, Internet of Things, AR/VR, gamification en fotonica.
Rondleidingen voor ondernemers tijdens het Open Huis van de Universiteit Twente, waar zij in contact komen met start-up bedrijven.
Een seminar voor bouwers van ecosystemen.

Binnen het programma is veel aandacht voor het leggen van nieuwe verbindingen tussen ondernemers onderling en met de kennisinstellingen en overheden. Het complete programma is hier te vinden.

Naar een regio waarin technologie zorgt voor werk en welvaart

Innovatieve bedrijven zijn de motor van de Twentse economie. Primaire doelstelling van Novel-T is om deze ‘koplopers van morgen’ te ondersteunen om groei bij deze bedrijven te realiseren. Het programma van de Twentse Week van Innovatie is erop gericht de innovatiekracht van deze regio een boost te geven. Jaap Beernink, CEO van Novel-T licht toe: “De wereldwijde en daarmee ook de Twentse economie bevindt zich in een fundamentele transitie. We zitten middenin een technologisch gedreven revolutie met een enorme impact op hoe we leven en werken. Tal van voorbeelden laten dit al zien: zelfrijdende voertuigen, 3D printers, robots en nieuwe materialen die volledig digitaal verweven zijn via sensoren, met een oneindige connectiviteit. Ontwikkelingen die enorme kansen bieden voor het Twentse MKB. Die kansen brengen we voor het voetlicht met de #TWI18”.

Toptechnologie in Twente

De Twentse Week van Innovatie vindt plaats in een decor aan hoogwaardige high tech events. Zo is Enschede dit jaar uitvalsbasis voor het World Technology Mapping Forum. De Universiteit Twente, het Nanolab en bedrijven als LionIX International zijn toonaangevende partijen in de technologische ontwikkeling van fotonica. In 2017 kwamen meer dan 170 wetenschappers, onderzoekers, overheidsmedewerkers en high-tech industrie experts uit 17 landen bijeen in Den Bosch. Zij bouwden een eerste internationale geïntegreerde fotonica roadmap, die dit jaar verder wordt uitgediept. Het forum (20-22 juni) is besloten, maar op dinsdag 19 juni is er een vrij toegankelijk Photonics event in De Gallery. Een kans voor bedrijven die interesse hebben in de technologie of partners zoeken om ermee aan de slag te gaan. Donderdag is het tijd voor de jaarlijkse Entrepreneurial Day van de Universiteit Twente met de finale van de UT Challenge en een innovatielezing van Peter Wennink van ASML.
De finaledag is het Open Huis van de Universiteit Twente. Iedereen is welkom in de wereld van onderzoek en innovaties. Op deze zaterdag vindt ook de finale van de Red Engineers Challenge, dé uitvinders- & ontwerpwedstrijd voor kinderen in de groepen 7 en 8, plaats op de campus van de UT. Het volledige overzicht van events tijdens de Twentse Week van Innovatie is hier te vinden.