Tweede Kamerlunch 2013: Gezond eten centraal

09-09-2013 \\ Innofood nieuws

  

Op 4 september organiseerde het Voedingscentrum voor de vierde keer de Tweede Kamerlunch. Met deze lunch geven zij de Kamerleden en hun medewerkers een goede start van het parlementaire jaar.

Alle aanwezigen genoten van diverse gezonde en duurzame hapjes, terwijl flink gediscussieerd werd over onderwerpen als voeding, overgewicht en het creëren van een gezonde omgeving voor kinderen.

  

Goed bezocht

Ook dit jaar werd de lunch goed bezocht. Ondanks hun drukke schema’s kwamen veel Kamerleden en hun persoonlijk medewerkers langs voor een gezond broodje, soepje of salade. Zelfs tussen debatten door werd snel gegeten en bijgepraat over voeding, gezondheid en duurzaamheid.

Alle schoolkantines gezond

De nadruk lag dit jaar op het thema ‘gezonde schoolkantines’, een onderwerp wat in de Tweede Kamer veel aandacht krijgt. Dit jaar zet het Voedingscentrum zet zich daarvoor extra in. Onze Schoolkantine Brigade reist door het land om scholen adviezen te geven om het productaanbod in kantines gezonder te maken.  En naast alle serieuze zaken werd er vooral genoten van een gezonde werklunch.

  

Bron: Voedingscentrum