Twee innovatieve projecten van Stichting Kids University for Cooking genomineerd voor InnovAward!

13-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

Onlangs zijn door drs. Jérôme Verhagen, algemeen directeur van LIOF, twee projectvoorstellen van Stichting Kids University for Cooking genomineerd voor de InnovAward. In totaal worden in november 10 projecten geselecteerd voor de InnovAward. ‘’Een erkenning van onze inspanningen en innovatieve aanpak’’ zegt Carl Rentes, General Manager bij Stichting Kids University for Cooking. In totaal zijn vrijdag 27 projecten geselecteerd waarvan twee van Stichting Kids University for Cooking.
 

Nominaties
Het eerste van de twee genomineerde projecten, Gezonde Voeding voor Kinderen, heeft als doel om de groenteconsumptie en beleving bij kinderen te stimuleren. Dit wordt bereikt door een verfrissende aanpak en inzichten in hoe kinderen groenteproducten beleven, toe te passen in nieuwe marktconcepten. Dit is de aanpak die Stichting Kids University for Cooking onder het nieuwe topsectorenbeleid van EL&I heeft ontwikkeld i.s.m. Wageningen UR Food & Biobased Research, Rijk Zwaan, Scelta Mushrooms, Oerlemans Foods en Bunzl.

Voor de tweede nominatie is Kids University for Cooking, in samenwerking met het Eatwell-platform van Universiteit Maastricht een project gestart om de gezondheids -en consumenten aspecten van een vezelrijk volkorenbrood met een zeer laag zout gehalte bij kinderen en volwassenen te onderzoeken. De speciale receptuur van dit bijzondere brood werd door Koopmans Meel en Scelta Mushrooms ontwikkeld.
Stichting Kids University for Cooking
Stichting Kids University for Cooking wil kinderen bewust maken van de keuzes die zij kunnen maken op het gebied van voeding. Uit onderzoek komt naar voren dat wanneer kinderen op jonge leeftijd gezonde voeding leren kennen en waarderen, zij ook op latere leeftijd gezonder blijven eten. Stichting Kids University for Cooking draagt hierdoor bij aan een gezonde levensstijl. Afgelopen jaar zijn er op de Floriade in het succesvolle ‘’Huis van de Smaak” speciale smaakateliers georganiseerd, waaraan ruim 10.000 kinderen hebben meegedaan (www.kokkerelli.nl).
InnovAward
Bijna zestig ondernemingen en organisaties, afkomstig uit Limburg en daarbuiten, hebben een innovatief projectvoorstel ingediend om daarmee in aanmerking te komen voor de InnovAward. Dit is een financiële bijdrage van 30.000 euro per voorstel, beschikbaar gesteld door Development Company Greenport Venlo en de Provincie Limburg, in samenwerking met het Greenport Venlo Innovatiecentrum. Afgelopen vrijdag heeft juryvoorzitter drs. Jérôme Verhagen, algemeen directeur van LIOF, de 27 genomineerden bekend gemaakt. Uiteindelijk zal een jury de tien beste voorstellen kiezen die dan in november tijdens een feestelijke bijeenkomst elk een InnovAward krijgen uitgereikt. Met een totaal budget van 300.000 euro is de InnovAward de grootste innovatieprijs die in Nederland wordt uitgereikt (www.innovaward.nl ).