Tv-serie Fresco toont dilemma’s voedselproductie

28-10-2013 \\ Innofood nieuws

 
In een zesdelige docuserie gaat Louise Fresco de wereld over om ontwikkelingen en uitdagingen in de voedselproductie te laten zien. Haar motto: ‘Eten is weten, maar ook geweten, omdat in alle voedsel morele dimensie zit.’

 

De tv-serie Fresco’s paradijs is gebaseerd op het vorig jaar verschenen boek Hamburgers in het paradijs van Louise Fresco. Zij is universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en honorary professor en voormalig hoogleraar plantaardige productiesystemen bij Wageningen University. Fresco bezoekt plaatsen waar op het gebied van landbouw en voedsel belangrijke ontwikkelingen plaatsvinden en spreekt met producenten en wetenschappers. Wat kan wetenschap bijdragen aan het oplossen van actuele voedselvraagstukken, en hoe groot is de macht van de consument?

 

Van Spitsbergen tot Japan

Op zondag 20 oktober is de tweede aflevering van de serie uitgezonden, ‘De reis van de appel’, waarin ze het belang van diversiteit van appels en andere landbouwproducten belicht. Haar reis begon in Spitsbergen, waar de zaden van bijna alle voedselgewassen liggen opgeslagen. Ook bezocht ze Mesopotamië, waar de landbouw ooit begonnen is. In de volgende afleveringen zal ze onder meer Italië, Japan, Spanje en Mexico aandoen en behandelt ze thema’s als duurzame veehouderij, vleesconsumptie, algen en viskweek, rijst en graanveredeling en voedselproblemen in de grote steden.

Fresco’s Paradijs wordt uitgezonden door omroep Human, iedere zondag t/m 17 november om 18.50 uur op NL 2.

 

Bron: Groen Kennisnet