Trendwatch – Aandacht voor echt

19-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

Weet u wat lekker is? Pastinaak in geblancheerd savooiekoolblad. Hollandser kan het niet. Ik proefde het onlangs bij een lezing van de Youth Food Movement tijdens de Horecava in Amsterdam RAI. Voorzitter Joris Lohman hield daarin een pleidooi voor biologisch eten, dat dicht bij huis wordt geproduceerd en waarvan zo weinig mogelijk verspild wordt.

 

Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat ons leven niet door kan gaan zoals het nu gaat. Mijn bakker, zo’n ouderwetse, Hollandse bakker waar je tot voor kort nog tarweknip kon kopen, heeft dat ook begrepen. Die heeft nu een hele plank met zuurdesem- en biologische broden liggen. Brood met spelt. Hij verkoopt dat brood natuurlijk niet omdat hij het zelf zo lekker vindt – al is dat niet uitgesloten – maar omdát het verkoopt. Zijn klanten vragen erom.

Ik ken een heel gezellig café, dat laatst 28 plaatsen is gestegen in de Misset Café Top 100, waar het meubilair bij de dump vandaan komt. Ik ken koffiehuizen waar ze van een paar planken een tafel in elkaar timmeren. Klanten vinden het prima, als de koffie maar goed is.
 

 

Lees hier het volledige artikel op de site van de Horecava