Training ‘Starten in Duitsland’

10-01-2014 \\ Innofood nieuws

De groeiprognose voor de Duitse markt is voor de komende jaren uitstekend. Omdat veel Achterhoekse bedrijven dicht tegen Duitsland aanliggen, biedt dit sterke kansen voor ons. Daarom biedt de Achterhoek Business School een springplank om hierin de volgende stap te nemen. Vanaf 30 januari start dan vanuit Aalten de training “Starten in Duitsland”.
 
Starten in een nieuw land vergt natuurlijk een andere aanpak. De Achterhoek Business School gaat daarom in vijf deeltrainingen in op verschillende zakelijke factoren die belangrijk zijn om je product of dienst zo goed mogelijk aan te bieden in Duitsland.
Tijdens de trainingen wordt er onder andere gesproken over hoe de strategie van je product of dienst wordt bepaald, de culturele verschillen tussen Nederland en Duitsland en financiële en juridische zaken die belangrijk zijn bij onze buren.
 
“Starten in Duitsland” is een pro-actieve training waarin elke ondernemer persoonlijk wordt begeleid in zijn of haar proces. Tijdens de trainingen wordt er ook toegewerkt naar een Duitse online marketingplan en een eindpresentatie, waarna er reflectie en evaluatie plaatsvindt.