Hutten logo Hutten Traditional Beef

Traditioneel Neder-rundvlees steeds hipper

05-04-2016 \\ Over onze leden

Hutten Beef

 

Sinds 1928 slacht en verwerkt de familie Hutten runderen in het Overijsselse Heeten. Als het aan Rick Hutten (vierde generatie) ligt, is dat in 2228 nog steeds het geval, dankzij de voortdurende innovatie binnen dit bedrijf.

Traditional beef’ staat pontificaal in het nieuwe logo van Hutten. Om te onderstrepen dat het bedrijf nog steeds dezelfde ouderwetse kwaliteit rundvlees levert als in het begin van de vorige eeuw. Toen clean label nog een onbekend begrip was, omdat niemand het in zijn hoofd zou halen om een mooi natuurproduct te verknoeien met ingespoten water, additieven of toevoeging van paardenvlees.

‘Wij leveren 100 procent rundvlees. Dat kan vers zijn, gevacumeerd of bevroren, maar het blijft vlees’, zegt Rick Hutten. ‘We tumblen niet, we injecteren geen vocht, we zijn een slachthuis en verwerker en leveren een goed en betrouwbaar product. Daar staan we garant voor.’

 

Duurzaamheid

Er valt echter nog genoeg te innoveren, stelt Rick Hutten. ‘Neem alleen al de duurzaamheid. In onze sector was daar nog niemand echt mee bezig, terwijl afnemers er wel steeds vaker om vragen. Wij vroegen ons dus af hoe wij ons pand en productieproces duurzamer konden maken.’ Vorig jaar nog verhuisde het bedrijf naar een nieuwe vestiging in Heeten, met de hoge duurzaamheidsclassificatie BREAAM 4 sterren. Dit certificaat werd gehaald door een combinatie van maatregelen: extreem hoge isolatiewaardes, het gebruik van groene stroom, frequentiesturing van de installaties (‘bij een laag verbruik hebben ze een lager toerental en dus minder stroomverbruik’), de inzet van natuurlijke middelen in de koelinstallatie (ammoniak) en zelfs het gebruik van de restwarmte van karkassen om het schoonmaakwater, de kantines, kantoren en kleedruimtes te verwarmen.

 

Lees hier het volledige artikel dat verscheen in Food & Nutrition, Jaargang 8 Nummer 1 2016