Topsporters eten microalgen van Duplaco

21-08-2017 \\ Over onze leden

Waarom presteren de Nederlandse voetbalvrouwen zo goed op het EK? ‘Misschien hebben ze wel onze microalgen door de maaltijd gekregen’, lacht Marcel Oogink, directeur van Duplaco. Het Hengelose (Ov.) bedrijf produceert microalgen die ook toepasbaar zijn in voeding.

Met de groeiende wereldbevolking wordt gezocht naar alternatieve voedselbronnen. Een oplossing voor dit probleem zijn de algen volgens Oogink niet, maar ze kunnen zeker een rol spelen. De verwachting is dat in de toekomst algen meer zullen worden gaan ingezet als alternatieve eiwitbron, bijvoorbeeld in shakes en als eiwitbron voor sporters. Dit omdat de algen rijk zijn aan vitaminen en mineralen.

Op sportcentrum Papendal en bij de KNVB wordt inmiddels al geëxperimenteerd met de microalgen van Duplaco. Dit komt mede door de goede inhoudsstoffen die de microalgen in zich hebben, waaronder hoge eiwitgehaltes, voedingsvezels en belangrijke vitamines en mineralen. Maar komt er een moment in de toekomst dat we de ijsbergsla laten staan, en in plaats daarvan een bord microalgen naar binnen werken? Volgens Oogink is het zo ver nog lang niet. ‘Het zou mooi zijn als het zover komt, maar daar gaan nog generaties overheen. Ik hoop dat er een stemming ontstaat dat mensen de combinatie opzoeken.’

Lees meer over Duplaco en de microalgen in het uitgebreide artikel.