Tom Verhaegen, Algemeen Directeur Koninklijke Grolsch, kondigt vertrek aan

09-02-2015 \\ Over onze leden

Met ingang van 1 april 2015 vertrekt Tom Verhaegen als Algemeen Directeur van Koninklijke Grolsch N.V. SABMiller heeft hem gevraagd voor de functie van Commercieel Directeur SABMiller Europa en hij heeft deze nieuwe uitdaging geaccepteerd. In deze nieuwe functie wordt hij – vanuit Zug in Zwitserland – in samenspraak met de management teams van de Europese SABMiller brouwerijen verantwoordelijk voor de Europese commerciële agenda en het realiseren van verdere groei. Een geschikte opvolger voor zijn huidige positie wordt momenteel gezocht.

Tom Verhaegen (42) is sinds april 2012 Algemeen Directeur van de koninklijke bierbrouwerij in Enschede. Daarvoor werkte hij als Marketing Directeur Tsjechië bij Plzensky Prazdroj, de brouwerij van onder meer Pilsner Urquell. Sinds 2009 is hij in dienst bij SABMiller. Hij is zijn professionele carrière begonnen bij British American Tobacco en heeft daar diverse commerciële functies bekleed. Voordat hij bij SABMiller in dienst trad, is hij ruim 7 jaar werkzaam geweest bij Interbrew/InBev op het gebied van Marketing en Verkoop.

Tom Verhaegen: “Sinds april 2012 heb ik met heel veel plezier voor Koninklijke Grolsch gewerkt. Het is een periode geweest met een enorme dynamiek in zowel de horeca- als retailmarkt. Met het oog op continue verbetering hebben we samen met collega’s aanzienlijke verbeteringen weten aan te brengen in zowel de operationele als commerciële organisatie. Het karakter van Grolsch, het vakmanschap van de mensen en de oprechte trots voor het merk zullen me zeker bijblijven.”

Namens de directie van Koninklijke Grolsch Jan Pienaar, Director Finance & Commercial Services: “Tom heeft oog voor zowel de business als de mensen. Met zijn focus, discipline en enorme performance drive heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Grolsch. De afgelopen drie jaar heeft hij Grolsch op het spoor gezet van omzetgroei en een duidelijke toekomstvisie. Hij heeft zich hard gemaakt voor het aanjagen van een ambitieuze commerciële agenda en de bijbehorende innovaties.”