TCPM geeft techniekstudenten vliegende start

22-12-2014 \\ Over onze leden

TCPM Ingenieurs & Adviseurs verlootte onder techniekstudenten van de Hanzehogeschool Groningen en de Noordelijke Hoogeschool Leeuwarden twee vlieglessen.

 

TCPM Ingenieurs & Adviseurs groeit. Dat geldt niet alleen voor haar vestigingen in het midden van het land, maar zeker ook voor TCPM Noord, de vestiging in Groningen. Door deze groei, neemt ook de behoefte aan gekwalificeerd personeel toe. Naast de gebruikelijke wervingskanalen besloot TCPM samenwerking te zoeken met de Hanzehogeschool in Groningen en de Noordelijke Hoogeschool Leeuwarden.

 

Tijdens de bedrijvendagen op deze hogescholen kwamen de adviseurs van TCPM in contact met techniekstudenten, veelal werktuigbouwkundigen en elektrotechnici.  Voor deze studenten is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met hun toekomstig werkveld. Bovendien krijgen ze een indruk wat werkgevers belangrijk vinden bij een mogelijke indiensttreding.

 

Aansluiting bij de eisen en wensen van deze werkgevers staan ook hoog in het vaandel bij Jan-Jaap Aué, dean Institute of Engineering van de Hanzehogeschool,: “Door nauw samen te werken met bedrijven in onze regio, kunnen wij onze studenten opleiden tot innovatieve professionals”.

 

Tijdens individuele gesprekken op de stand van TCPM konden de studenten hun gegevens achterlaten om náást een leuke startersfunctie ook nog kans te maken op een vliegles. Inmiddels zijn de winnaars van deze vlieglessen bekendgemaakt en zijn de cheques uitgereikt bij vliegclub Fryslan te Drachten.

 

Roland Dokter, vestigingsmanager TCPM Noord: ‘De Young Professionals Day in Groningen en de Carrièrebeurs in Leeuwarden waren erg geslaagd! We hebben veel talentvolle jongeren gesproken en we houden contact met hen” . Ook in 2015 zal TCPM weer vertegenwoordigd zijn op beide beurzen.