Symposium zoutreductie

15-05-2017 \\ Innofood nieuws, Overig nieuws

Wat hebben we tot nu toe bereikt met zoutreductie en welke mogelijkheden liggen er nog in het verschiet? Die vraag staat centraal tijdens het symposium dat Food Valley NL op donderdag 8 juni organiseert voor professionals in de voedingsmiddelenindustrie.

Van smaakperceptie en textuurverandering tot houdbaarheid en communicatie op het etiket: tijdens de bijeenkomst komen uiteenlopende vraagstukken rond zoutverlaging in voedingsmiddelen aan bod, vanuit verschillende invalshoeken. Bijna twintig organisaties uit binnen- en buitenland delen hun kennis, ervaring en ambities op dit vlak met het publiek. En deelnemers kunnen verschillende zoutverlaagde producten proeven.

Food professional De Food Valley Summit staat open voor professionals werkzaam bij ingrediënten-leveranciers, voedingsmiddelenfabrikanten, retailers, food service- en cateringbedrijven en onderzoeksorganisaties. Aanmelden De bijeenkomst vindt plaats op 8 juni in het Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2 D-42 in Ede. Deelname kost 95 euro per persoon (65 euro voor leden van de Food Valley Society). Aanmelden kan online.

Food Valley Summits 2017 Het symposium over zoutreductie is de eerste in een reeks symposia die Food Valley NL dit jaar organiseert. De volgende zijn Green Proteins (11 oktober), Personalised Nutrition (12 oktober), Food Packaging (7 december).