Supermarkten gaan certificering voor leveranciers aanscherpen met module Food Fraud

10-02-2014 \\ Innofood nieuws

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) vinden het buitengewoon teleurstellend dat, een jaar nadat de zaak bekend werd waarin paardenvlees als rundvlees werd verkocht bekend, er wederom een bedrijf (Van Hattem Vlees, red.) aan het licht is gekomen dat nog niet kan voldoen aan basisvoorwaarden voor integere producten en veilig handelen en waarbij de administratie om kwaliteit te waarborgen niet op orde is. Supermarkten gaan de geëiste certificering voor alle leveranciers aanscherpen met een verplichte module Food Fraud.

Bedrijven die het vertrouwen van hun afnemers en uiteindelijk de consument beschamen en met voeten treden hebben geen bestaansrecht in de voedselproductieketen. De consument moet erop kunnen vertrouwen dat wat op het etiket staat, ook in de verpakking zit. Het is daarom goed dat ook de overheid nu maatregelen neemt en dit soort bedrijven hard aanpakt, zo stellen CBL en FNLI.

Supermarkten gaan de geëiste certificering voor alle leveranciers aanscherpen. Eind deze maand lanceert de Global Food Safety Initiative (onderdeel van het mondiale Consumer Good Forum) de module Food Fraud. Leveranciers van huismerken van supermarkten moeten in de toekomst deze module aan hun voedselveiligheidssysteem toevoegen. De FNLI juicht dit initiatief van harte toe en roept haar leden op deze module aan hun voedselveiligheidssysteem toe te voegen.

Bron: CBL / FNLI