‘Super die niet stunt met alcohol moet beloond’

26-03-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

 

EINDHOVEN – Supermarkten die stoppen met de stuntverkoop van alcoholhoudende dranken moeten worden beloond. Dat vindt het stadsbestuur van Eindhoven. Daarentegen zouden retailers die in Eindhoven ‘goed gedrag’ vertonen vaker op zondag open mogen.

 

Dat meldt Omroep Brabant. Het college van burgemeester en wethouders gaat onderzoeken of de nieuwe winkeltijdenverordening zo kan worden aangepast, dat supermarkten meer openstelling kunnen krijgen als zij van strategie veranderen. Supermarktexpert Gerard Rutte noemt dit ‘een belachelijk plan’.

Bühne
Volgens Rutte zijn alle gemeentelijke discussies over supermarktbeleid ‘pure politiek voor de bühne’. “Ze moeten handhaven. Pak supermarkten aan die alcohol verkopen aan kinderen die te jong zijn. En als je dat stunten wilt aanpakken, moet je landelijk regelen dat supermarkten en drankenhandels niet meer onder de inkoopprijs mogen verkopen.” Daarnaast is Rutte er volgens Omroep Brabant van overtuigd dat de wet binnenkort aangeeft dat iedereen elke zondag open mag zijn.

Bron: Omroep Brabant / Levensmiddelenkrant