Subway, Johma, Qizini, Bakker Bart en NH hotels kiezen voor Beter Leven varkensvlees

22-04-2014 \\ Over onze leden

Subway, Johma, Qizini, Bakker Bart en NH Hotel Group stoppen met het gebruik van vlees van de gangbare varkenshouderij. Dat hebben zij laten weten aan Wakker Dier. Salademaker Johma, broodjesbelegger Qizini en hotelketen NH gebruiken vanaf 1 januari 2015 alleen nog varkensvlees met één ster Beter Leven van de Dierenbescherming of vergelijkbaar. Bakker Bart stapt medio 2015 over en broodjesverkoper Subway voor het einde van 2015. De bedrijven reageren hiermee op de varkenscampagne van Wakker Dier. Eerder gaven Burger King, Stegeman, Domino’s pizza, Olvarit, HANOS en Mora al aan te stoppen met het gebruik van gangbaar varkensvlees. Op 22 april start Wakker Dier een radiocampagne gericht op Kips, van Zwanenberg Food Group en op Dr. Oetker.

Wakker Dier is afgelopen januari gestart met een nieuwe landelijke campagne voor een beter leven voor varkens. Met deze campagne wil de organisatie bereiken dat varkensvlees met één ster van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming de nieuwe ondergrens wordt in de Nederlandse winkels. Varkens met één ster krijgen onder andere 25% meer ruimte en meer afleidingsmateriaal.

Supermarkten hebben de stap naar vlees met het Beter Leven kenmerk al gezet. Alle Nederlandse supermarkten en groothandel Makro verkopen vanaf 2015 alleen nog vers varkensvlees dat voldoet aan de welzijnseisen van één ster Beter Leven. Albert Heijn en Deen doen dit nu al. Ook een aantal leveranciers van A-merken hebben inmiddels aangegeven over te schakelen op varkensvlees met één ster Beter Leven.

Tijdens de campagne spreekt Wakker Dier bedrijven die achterlopen publiekelijk aan. Daarnaast zal de organisatie varkensvlees met twee of drie Beter Leven sterren meer onder de aandacht brengen.

 

Bron: Wakker Dier