Studenten strijden om titel horecatalent van de Achterhoek

26-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

De Stichting Horecatalent Achterhoek organiseert op dinsdag 12 maart in Ruurlo een wedstrijd om de titel ‘horecatalent van de Achterhoek’. Hoofdprijs is een stage bij driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle.

 

De zoektocht naar het horecatalent van de Achterhoek is bedoeld voor koks en gastheren/vrouwen van alle niveaus uit deze regio. Ze krijgen meerdere opdrachten bij het leerbedrijf en op de wedstrijdlocatie. Naast deze competitie is er een wedstrijd waar leerlingen en hun leermeester samen aan mee kunnen doen.

Horecatalentendag
De wedstrijden maken onderdeel uit van de Horeca Talentdag in de Oranjerie ‘Huize Ruurlo’ in Ruurlo. Doel van deze dag is de motivatie van studenten een extra impuls te geven..
De organisatie van de talentendag is in handen van de Stichting Horecatalent Achterhoek. Hierin zijn leerbedrijven en vakspecialisten uit de Achterhoek, het Kenniscentrum Kenwerk en het Graafschap College vertegenwoordigd.

Naast de wedstrijden, zullen regionale leveranciers en leerbedrijven aanwezig zijn om. Er zijn verschillende productdemonstraties onder meer van Slow Food-producten uit de regio. Verder is er een informatieplaza met een vacaturewand, informatie over horeca-opleidingen en productinformatie.

Aanmelden voor de wedstrijden kan via de website www.horecatalentachterhoek.nl

Limburg
De Achterhoek is niet de enige regio waar een wedstrijd is waarin naar horecatalent wordt gezocht. In Limburg is op 4 maart de finale van ‘Het beste aanstormend kooktalent van Limburg 2013.’ Maastricht Culinair organiseert deze competitie voor leerlingkoks in samenwerking met verschillende opleidingsinstituten.

 

Bron: Misset Horeca