Steeds meer scholen kiezen voor gezond trakteren

01-10-2013 \\ Innofood nieuws

  
De tot kookstudio omgetoverde schoolbus van FitFoodFun-Factor bezoekt ook dit jaar weer basisscholen door heel Nederland. Deze spannende en speelse roadshow liet eerder al 18.000 leerlingen in Nederland ervaren hoe leuk en lekker gezond trakteren is. In de kookstudio leren basisschoolleerlingen gezonde traktaties maken. Met groente en fruit worden traktaties gemaakt als groentefrietjes of een fruitcactus. Ook spelen de leerlingen een actieve quiz over eten en krijgen ze volop informatie en leuke oefeningen over gezonde voeding en voldoende bewegen. Als klap op de vuurpijl gaan alle leerlingen naar huis met een heus certificaat. Zij zijn dan met vlag en wimpel geslaagd voor ‘Gezond trakteren’.
 
Tot nu is de bus al op bezoek gegaan bij meer dan 250 basisscholen; ruim 18.000 kinderen van groep 5 tot en met groep 8 namen deel. Zij waren blij met het bezoek; uit een peiling blijkt dat ruim 85 procent van de leerlingen de activiteiten leuk vonden. Ook de scholen zijn enthousiast, ruim 88 procent geeft aan dat FitFoodFun-Factor helpt om van gezond trakteren de norm te maken. De bus is alweer tot halverwege het schooljaar 2013/2014 volgeboekt.
 
Groeiend probleem overgewicht
FitFoodFun-Factor is een gezamenlijke activiteit van de Hartstichting, het Voedingscentrum en Lidl Nederland. Op 22 november 2011 werd het officiële startsein voor FitFoodFun-Factor gegeven door Minister Schippers (Ministerie VWS). FitFoodFun-Factor is sindsdien een groot succes gebleken. Aanleiding van dit initiatief is het groeiende probleem van overgewicht onder jongeren in Nederland. Met FitFoodFun-Factor wordt op speelse en educatieve wijze het belang van gezond eten en voldoende bewegen bij basisschoolkinderen onder de aandacht gebracht.
 
Kijk voor meer informatie op www.fitfoodfunfactor.nl.