Steeds meer baby’s knijpen biologisch voedsel uit zakjes

26-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

‘We proberen al hun zintuigen te stimuleren’

Babyvoedsel heeft toch vooral het imago dat het saai en smaakloos is, maar met de opmars van biologisch geproduceerd voedsel komt daar nu verandering in. De ouderwetse potjes appelmoes zijn er nog, maar tegenwoordig delen ze schapruimte met verrassende (en vaak biologische) combinaties zoals courgette, banaan en amarant (deze laatste is een graansoort). Ze worden verpakt in felgekleurde zakjes bestemd om te worden geplet en leeg gesabbeld door consumenten met kleine handjes.

‘We proberen al hun zintuigen te stimuleren’, zegt Paul Lindley, de oprichter van Kitchen Ella’s babyvoeding (zie foto hierboven), een pionier in het gebruik van de zakjesverpakking. ‘We willen niet alleen hun smaakzin, maar ook al hun andere zintuigen prikkelen. De zakjes zijn daarbij handig, want er is geen lepel meer nodig.’ Uiteraard gaat het ook over wat er in de zakjes zit. En steeds vaker is deze inhoud biologisch. ‘Terwijl het biologische segment slechts 4 procent van de totale Amerikaanse voedselverkoop uitmaakt, is dit bij biologische babyvoeding maar liefst 21 procent’, zegt Putman.

Maureen Putman, Chief Marketing Officer voor de biologische keten Hain Celestial Group, zegt de populariteit van biologische babyvoeding een teken is dat ouders zich steeds bewuster worden van wat ze hun kind te eten geven.
 

 

 

Bron: Biojournaal