Start kaartverkoop Food Film Festival 2013

26-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
start woensdag 27 februari, 12.00 uur via www.foodfilmfestival.nl
 
Food Film Festival | 22 – 23 – 24 maart 2013 | Studio/K & Filmtheater Kriterion | Amsterdam
 
 
Morgen om 12.00 uur start de kaartverkoop voor de derde editie van het Food Film Festival via www.foodfilmfestival.nl. Er zijn tickets verkrijgbaar voor meer dan dertig documentaires, shorts en speelfilms, zestien verschillende workshops en het nachtprogramma. Naast de films en workshops is er nog een uitgebreid randprogramma dat gratis toegankelijk is, met onder meer debatten, talkshows, de markt en het kinderprogramma. Ook voor het festivalrestaurant kunnen vanaf morgen al beperkt kaarten worden gekocht. Voor wie niet kan wachten tot 22 maart: in het weekend voorafgaand aan het festival wordt FFF in de buurt georganiseerd met verschillende activiteiten in Amsterdam-Oost.
 
FFF in de buurt
FFF in de buurt slaat vanaf 15 maart een brug tussen het festival en de vele culturen en food initiatieven die samenkomen in Amsterdam-Oost. In de JAVA-tas Tour krijgen deelnemers een rondleiding langs de favoriete eetwinkels van Najat, bewoonster van de Indische Buurt en Marokkaans home cooking-wonder. Op zaterdag 16 en 23 maart geeft theatermaker Ton Meijer een kindervoorstelling in de Openbare Bibliotheek waarin onder meer wordt voorgelezen uit het nieuwste boek van schrijfster Marij Sloothaak. En in de Startup Tour van Professional Rebel i.s.m. het Food Film Festival wordt een bezoek gebracht aan drie innovatieve Food start-ups in de buurt: Wat komt er kijken bij het opzetten en runnen van een beginnend (food) bedrijf? Het volledige programma wordt bekend gemaakt op foodfilmfestival.nl.  
 
Food Film Festival restaurant
Voor het derde jaar op rij wordt het Food Film Festival restaurant gerund door chef-kok Joris Bijdendijk. Bijdendijk maakte naam in het door Michelin bekroonde Le Jardin des Sens (Montpellier). Sinds november 2012 is hij Executive Chef van Bridges, het restaurant van vijfsterrenhotel The Grand in Amsterdam. In het restaurant wordt uitsluitend gewerkt met duurzaam gevangen vis, uit het juiste seizoen. Deze focus zal ook zichtbaar zijn in het driegangenmenu dat tijdens het festival wordt geserveerd, en dat speciaal door Bijdendijk en FFF-chef Samuel Levie is samengesteld. Daarnaast kunnen bezoekers in het restaurant terecht voor ontbijt en speciale lunch-arrangementen. Er wordt gekookt binnen de filosofie van het festival, met zoveel mogelijk verse, lokale en seizoensgebonden producten. Joris Bijdendijk en Samuel Levie worden bijgestaan door een keukenbrigade van professionals, onder wie Yascha Oosterberg (Bridges), Oliver Rowe (BBC’s Urban Chef ) en een uitgebreid team van getalenteerde vrijwilligers.
Vanaf morgen zijn voor een aantal lunch- en diner-arrangementen al kaarten verkrijgbaar. Zo is er op zaterdag het Milk and Honey-ontbijt (ontbijt + film), en serveert het restaurant op zondag een bijzondere mossellunch in samenwerking met restaurant Oud Sluis rondom de film l’Amour des Moules.
 
Jamie magazine & Food Film Festival
Jamie magazine is dit jaar een van de nieuwe hoofdsponsors van het Food Film Festival. De bindende factor in deze nieuwe samenwerking is zonder twijfel de liefde voor gezond en lekker eten. Tijdens het FFF verzorgt het Food Film Festival samen met Jamie magazine de Skills workshop Snijtechnieken. In drie sessies van 15 minuten leren de deelnemers verschillende snijtechnieken. Met de ingrediënten wordt vervolgens een heerlijke ceviche bereid én verorberd. Kaarten voor deze workshops zijn alleen tijdens het festival te koop. De workshops worden doorlopend gegeven, op vrijdag tussen 14.30 en 18.30 uur en op zaterdag en zondag tussen 11.00 en 18.00 uur. 
 
Het Food Film Festival wordt mede mogelijk gemaakt door RabobankOxfam Novib GROW en Jamie magazine