Starbucks en Danone gaan samenwerken

24-07-2013 \\ Innofood nieuws

 

SEATTLE/PARIJS – Koffiereus Starbucks en zuivelgigant Danone gaan samenwerken. Vanaf volgend jaar liggen er gezamenlijke yoghurtjes in Starbucks winkels. In 2015 volgen de schappen van supermarkten.

De twee bedrijven hebben een strategische overeenkomst gesloten. De eerste uitwerking daarvan is de ontwikkeling, verkoop en marketing van yoghurtjes die de naam van beide ondernemingen zullen dragen. Meer gezamenlijke initiatieven staan in de steigers, maar details daarover willen beide multinationals vooralsnog niet geven.

Laag
Het is Danone’s wens om meer yoghurt te gaan verkopen in de Verenigde Staten. Topman Franck Riboud zegt: “Met een snel groeiende, maar nog immer lage penetratie van de yoghurt categorie, biedt Amerika ons belangrijke groeikansen. Via distributie binnen de Starbucks winkels en de introductie van een gezamelijk nieuw merk, kunnen we miljoenen nieuwe klanten bereiken.” De zuivel zal te koop zijn onder de naam Evolution Fresh, Inspired by Dannon.

Retail
Daarnaast wil koffieketen Starbucks zijn klanten met de nieuwe productgroep beter en breder kunnen bedienen binnen het assortiment aan gezonde producten. De yoghurtvarianten zijn in out-of-home verkrijgbaar vanaf voorjaar 2014 op de Amerikaanse markt. Vanaf 2015 moeten de producten ook in supermarkten te vinden zijn. Bij een succesvolle uitrol in de VS, worden de producten in een later stadium ook in andere landen aangeboden.

  

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops