Spannende finale Biertapwedstrijden op Horecava 2013

04-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

 

De finale van de biertapwedstijden zal na jaren van afwezigheid weer plaatsvinden op de grootste horecabeurs van Nederland; de Horecava in Amsterdam. Op 9 januari 2013 zullen vierentwintig finalisten het tegen elkaar opnemen in de strijd om de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen Biertappen.

Zij worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en -deskundigen waaronder Fiona de Lange. Deze op-en-top bierkenner verbaasde zich over het niveau, enthousiasme en passie van de deelnemers. De Lange: ‘Ik verwacht een spannende top-vakwedstrijd in Amsterdam.’

Waar & wanneer
Op 9 januari 2013 zullen vanaf 12 uur de vierentwintig beste tappers van Nederland en de kampioen van vorig jaar, Nino Beltgens, de degens kruisen tijdens het Nederlands Kampioenschap Biertappen op de Horecava. Locatie: Hal 7 (Nightlife) bij stand 500.

Selectierondes
In de selectierondes zullen de finalisten 2 fluitjes en 2 vaasjes tappen. In de halve finale en finale komt daar het speciaalbier bij dat zij aan de jury moeten uitschenken.

Finale
Om 15.30 uur barst de strijd los om de felbegeerde titel wie zich de beste tapper van Nederland mag noemen.

Samenwerking KHN
Stichting Tapwedstrijden.nl organiseert onder de paraplu van Koninklijke Horeca Nederland, het Nederlands Kampioenschap Biertappen. Volgens Vincent van der Wardt, de voorzitter van de stichting, is de vraag naar gastvrijheid en goed tappen gestegen. ‘Het niveau ligt elk jaar hoger en wij zien dat ondernemers meer en meer bezig zijn met kwaliteit en service. In samenwerking met de vier grote brouwers, Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en alle enthousiaste ondernemers en tappers zullen ook in 2013 weer vele biertapwedstrijden plaatsvinden in heel Nederland.’

Meer informatie
Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals te enthousiasmeren voor het vakmanschap van het tappen en schenken van bier. Tapwedstrijden kunnen door elk horecabedrijf of enthousiaste horecamensen worden georganiseerd. De Stichting Tapwedstrijden ondersteunen lokale tapwedstrijden met een ondersteuningspakket en de winnaars van lokale wedstrijden stromen door naar één van de districtsfinales.

 

Bron: KHN