Spa boos op KRNWTR over kraanwater

19-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

‘Ober, een glaasje water alsjeblieft’ – Het is fijn als ze weten dat je daarmee een glaasje kraanwater bedoelt en vervelend als het niet kan. “De klant wil kraanwater, want dat is lekker, gezond en duurzaam” zegt Tom Niekamp van KRNWTR die nu de hulp van consumenten inschakelt om een kraanwater in de horeca app te realiseren. Spa vindt dat het voldoende doet aan duurzaamheid en betreurt de kraanwaterpromotie.

Waar schenken ze kraanwater? Check het met de app
De KRNWTR-app maakt inzichtelijk welke horecazaken in Nederland kraanwater serveren en welke niet. Gebruikers kunnen zelf aangeven of ze in een restaurants kraanwater hebben gekregen en wat ze van het kraanwaterbeleid vinden. Met de kraanwater-app beloon je de horecaondernemer die het goed doet en kun je iets doen aan je ergernis als die geen kraanwater schenkt.

KRNWTR pleit er al langer voor om kraanwater in de horeca op de kaart te zetten. Tom Niekamp van KRNWTR: “Het bewijs dat wij niet de enigen zijn die dit vinden, is dat we op Facebook meer dan 18.000 van kraanwater in de horeca hebben. Deze app is de kans voor deze mensen om horeca, die het goed doen te belonen en om op een laagdrempelige manier aan te geven dat ze het niet ok vinden als een ondernemer het pertinent weigert.”

In een reactie laat Jean-Benoit Schrans, woordvoerder van Spadel (Spa Reine), weten dat hij ‘de onjuiste informatie die verspreid wordt over milieubelasting van bronwaters te betreuren.’ Hij benadrukt daarbij dat Spa de enige is in Europa waarvan de nieuwe flessen voor 50% uit gerecycled materiaal bestaan. Natuurlijk mineraalwater komt recht uit de grond, wordt niet chemisch behandeld en de samenstelling is altijd constant. Unieke troeven!’

Crowd Funding
Om de ontwikkeling van de app te financieren (10.000 Euro), maakt KRNWTR gebruik van het Crowd funding platform van One Planet Crowd. Tetsuro Miyazaki van KRNWTR: “Op deze manier komen we niet alleen aan de nodige financiële middelen, maar ook zorgen we dat er een breed draagvlak ontstaat. De app valt en staat met het aantal gebruikers en crowd funding is de perfecte tool om mensen bij ons project te betrekken. Om het laagdrempelig te houden, kun je al vanaf 2,50 investeren.”

De KRNWTR-app wordt niet zomaar een mobiele website, maar een serieuze mobiele applicatie. Hij is location based maakt gebruik van user generated content: gebruikers voegen zelf informatie toe aan bestaande horecazaken of kunnen zaken aanmelden. Aan de crowd funding voor de ontwikkeling van deze app verdient KRNWTR niets. Indien ze meer ophalen dan het streefbedrag, zal dat opnieuw worden geïnvesteerd in uitbreidingen van de functionaliteiten van de app. Kijk hier voor een kostenoverzicht op KRNWTR.nl

Op de KRNWTR website staat momenteel al een kaart met meer dan 1.400 kraanwatervriendelijke horecaondernemingen. Deze zal met de lancering van de app vervangen worden door een kaart met zowel kraanwatervriendelijke als –onvriendelijke zaken. Ook zonder smartphone kun je via de website aangeven of je al dan niet kraanwater hebt gekregen. Er komt ook kaartensetje waarmee je kunt aangeven dat je het kraanwaterbeleid via KRNWTR zult beoordelen.

Investeren in het project kan tot 1 maart. Op wereldwaterdag (22 maart) wordt de KRNWTR-app gelanceerd. De app wordt voor verschillende platforms gratis beschikbaar gesteld.

 

Bron: Duurzaam Nieuws