Sourcen van grondstoffen uit de streek

22-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

De markt voor levensmiddelen is sterk in beweging. Voor consumenten wordt eten van producten waarvan de herkomst duidelijk bekend is steeds belangrijker. Ook wil men naar de agrarische bedrijven toe kunnen gaan om het verhaal achter de echte en eerlijke producten te kunnen beleven.
 
In Oost-Nederland bevinden zich veel producenten die goede producten maken en die overwegen hun bedrijfsvoering aan te passen door hun product niet langer als massaproduct te willen afzetten. Zij willen dat hun product herkenbaar in het schap van de supermarkt terecht komt. Door samen te werken met deze producenten kunt u als levensmiddelenfabrikant in het Oosten van Nederland inspelen op de behoefte van de consumenten.
 
In samenwerking met Syntens, wil Innofood haar leden helpen deze kans te onderzoeken door een dagdeel op uw bedrijf te faciliteren. Wij zullen in overleg met u producenten van grondstoffen, die bij de productie van uw eindproduct gebruikt worden, uitnodigen bij u op het bedrijf. Vervolgens krijgt u de gelegenheid aan deze mensen uit te leggen wat uw visie op het sourcen van lokale grondstoffen is en wat hierbij zoal komt kijken in de keten. De agrarische ondernemers krijgen de kans om vragen ter verduidelijking te stellen. Als er aan het einde van dit dagdeel voldoende kansen worden gezien zullen wij een vervolg plannen en u helpen de keten met elkaar te verbinden.
 
Indien u interesse heeft in het betrekken van grondstoffen uit de regio, kunt u zich hiervoor aanmelden via info@innofood.org. In overleg met u plannen wij dan de bijeenkomst in.