Skal voert extra controles uit op biologische eieren

19-03-2013 \\ Innofood nieuws

Met Pasen in aantocht voert Skal Biocontrole extra controles uit op Nederlandse biologische eieren. Via een steekproef met onder andere monstername van biologische eieren achterhaalt Skal of deze voldoen aan de wet- en regelgeving. Skal verwacht de uitslag van de monstername begin volgende week.

De consument moet erop kunnen vertrouwen dat een biologisch ei ook écht biologisch is. Skal houdt hier toezicht op door inspectie, certificatie en indien nodig sancties zoals decertificering. Skal beoordeelt jaarlijks of de door haar gecertificeerde pluimveehouders voldoen aan de biologische wetgeving. De extra controles die ze nu uitvoert vormen hier een aanvulling op.

In Nederland is Skal door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de hele biologische sector. Het is de missie van Skal om op doelmatige en efficiënte wijze toezicht te houden op de naleving van de biologische regelgeving en daarmee bij te dragen aan de betrouwbaarheid van de biologische sector.
 

 

Bron: Biojournaal