Shell doneert de Chocolate Challenge aan het PCPT

17-01-2018 \\ Innofood nieuws, Uit onze regio

Na vier jaar succesvol te zijn ingezet rond de Shell-vestigingen in Pernis en Moerdijk, wordt dit project nu gecontinueerd in Oost-Nederland en in Oost-Brabant. Shell heeft besloten om de Chocolate Challenge aan het PraktijkCentrum ProcesTechnologie te doneren en het PCPT wordt hiermee formeel eigenaar van deze activiteit en zal deze opstelling naast het gebruik op diverse evenementen een vaste plek geven.

Gedurende het schooljaar zal de Chocolate Challenge in goed onderling overleg rouleren tussen het PCPT in Oost Nederland en Techniek=Troef in Oost Brabant.

Competitie

De Chocolate Challenge is een gastles, gegeven door bij voorkeur een procesoperator vanuit het bedrijfsleven, waarin leerlingen ervaren wat een procesoperator doet en op deze wijze manier in aanmerking komen met het beroep van procesoperator.
De activiteit betreft een competitie tussen groepen van acht leerlingen die de opdracht krijgen om zo snel mogelijk – volledig geautomatiseerd – bakjes met een bepaald aantal gekleurde balletjes (M&M’s) te vullen en te verpakken door gebruik te maken van drie mechanische opstellingen, die op elkaar afgesteld moeten worden.

Procesoperator

De aanwezigheid een procesoperator is essentieel omdat leerlingen op hun eigen niveau aangesproken kunnen worden, de leerlingen kunnen zich spiegelen aan de operator en zich in hem of haar verplaatsen.

Activiteiten

De projectgroep Marketing & Communicatie van het PCPT gaat op korte termijn aan de slag om een evenement te organiseren waarbij deze unieke activiteit gepresenteerd wordt.

Klik hier voor een impressie van de Chocolate Challenge